L O A D I N G
blog banner

Finance navíc

Každý postupem času musí získat určitou práci. Za dřívějšího režimu bylo nutností mít určitě zaměstnání, dnes jsou tyto pravidla více benevolentní a jde spíše o určitou společenskou nutnost a lidskou přirozenost mít nějakou práci. Pro většinu z nás je práce, ale nástrojem pro zaplacení účtů, nájmů a dopřávání si alespoň maličkostí. Samozřejmě může být pro nás naše zaměstnání koníčkem, ale s tím se setkáme jen ve velice málo případech.

mladík na burze

Každopádně nám práce generuje určité finance a postupem času se může stát, že se nám peníze začnou hromadit. To je samozřejmě jenom dobře, ale není dobré je nechat povalovat v šuplíku. Na finance má totiž neblahý vliv jeden makroekonomický ukazatel a to inflace. Ta nám postupem času naše prostředky znehodnocuje a my musíme co nejúčinněji s inflací bojovat. Nejlepším prostředkem v této oblasti je spořící účet, který sice nijak závratně naše prostředky neznehodnocuje, ale na druhou stranu nám pokrývá inflaci a je určitou zárukou získání zpět vložených peněz.

Jestli se ale nebojíme trošku si zariskovat existují také lukrativnější způsoby, jak si peníze vydělat, pokud tedy máme nějaké navíc. Jde samozřejmě o investice. Můžeme investovat mnoha způsoby. Jde bankovní produkty, ale také rizikovější jako třeba burza.
rostlinky na korunkách

Když se budeme bavit o těch konzervativnějších způsobech budeme mluvit rozhodně o bance. Ta nám do jisté míry může zajistit vložené vklady. Tyto peníze nám však nevydělají nijak převratné zisky. Ale můžeme se bavit o zajímavých podílech kolem 10 %. Samozřejmě čím je vyšší riziko tím může být i výdělek vyšší. Vždy záleží na tom, jak dané oblasti sami rozumíme a až do jakého rizika jsme ochotni zajít.

Zajímavou oblastí v tomto ohledu můžou být burzy, forex či různé fondy. Zde můžou být nárůsty opravdu vysoké, ale zde jde o neustálé sledování vývojů trhu. Nejde jen o analýzu grafů, ale také fundamentální oblast, které má mnohdy drtivý dopad právě na vývoj burzy.



Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup